GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZ  SERTİFİKALARINI ALDI

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZ SERTİFİKALARINI ALDI

Çanakkale Turgut Reis Ortaokulu ve Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığıyla  başlatılan 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında öğrenciler düzenlenen  sertifika töreniyle belgelerini aldı. 

Turgut Reis Ortaokulu'nda düzenlenen sertifika törenine törene  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal BİLEN, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ramazan EREN, Gıda Yem Şube Müdürü Ahmet KILINÇ,Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim BÜYÜKGAGA, Okul Müdürü Şule Yıldızoğlu, proje öğretmenleri ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

Çanakkale Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü ile yapılan Protokol kapsamında yürütülen Genç Çiftçi Tarım Projesi Bilgileri ;

Projenin Amacı: Hedef kitlede belirtilen Çanakkale Turgut Reis Ortaokulunda okuyan takım olarak seçilmiş öğrencilerin,  

      A-Kentimizin en önemli ekonomik ölçeğini oluşturan tarım sektörü ile ilgili bilgilenmelerine, gelişimlerine yardımcı olmak ve  sektörle olan buluşmalarını sağlamak.

      B- Öğrencilerin iyi tarımı ve doğayı da  iyi tanıması ve sevmesi; dolaysıyla gelecek kuşaklara da doğru bilgilerin aktarılarak ülkemizin tarım konusunda altyapı oluşturmak.

     C- Sürdürülebilir tarımın gerekliliğinde farkındalık oluşturmak.

     D- Tarım ve tarıma dair her konunun, yeni nesillere gösterilmek, yediğimiz ürünlerin hangi aşamalardan geçerek sofralara geldiği konusunda bilinçlendirmek

      E- Tarımsal döngü ve tarımsal mekanizasyon konularında ufuklarını genişletmek ve farkındalık yaratmak.

Proje Gerekçesi: Çanakkale Turgut Reis Ortaokulunda eğitim gören çocukların sürdürülebilir tarım ve çevresel etkileri konularında bilinci artırmak, böylece çevrenin konuya ilgilerini çekmek gerekmektedir. Ekolojik tarım, tam da bugün artık ihtiyacımız olan; ekonomik olarak erişilebilir; çevreye duyarlı ve sosyal olarak kabul edilebilir sistemler önermektedir.  Ülkemizde tarıma çok elverişli toprak ve iklim koşullarının varlığı, konuyu, Çanakkale özelinde ve Türkiye genelinde  çok daha anlamlı kılmaktadır. Ayrıca, tarım sektörü açısından kentimizin ekonomik ölçeğinin genişletilmesi ve inovasyon kapasitesinin artırılmasını, çocukları ve gençleri doğa ile buluşturmak  ve üretimi gözlemlemelerini sağlamak ile mümkün olacaktır.

20.06.2023 216

20-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-202320-06-2023